activiteitenlinknaarmodule

Le Pays des Collines is beroemd om zijn natuurschoon, zijn historisch erfgoed en zijn vele brouwerijen.
Het nieuwe fietsnetwerk, met 1600km bewegwijzerde routes, nodigt u uit om de regio in de buitenlucht te ontdekken! Onderweg bereiden de accomodaties, restaurants, cafés en attracties met het “Fiets Welkom” label de fietsers een bevoorrecht onthaal toe!
De Ravel des Collines, is een heringerichte spoorlijn die de Mont de l’Enclus met Elzele en Vloesberg verbindt en vervolgens verder loopt tot Lessen.. Hij maakt deel uit van de route EuroVelo 5, een Europese route die Londen met Brindisi (Italië) verbindt; een traject van maar liefst 3.900km !

Vergeet niet een bezoekje te brengen aan het D’hoppe bos en het Muziekbos.

Voor een fantastisch avontuur kan je terecht in de IJsmolenhoeve of wat dacht je van een 4x4 tocht met Landrovers.
 Item 01

Wandelen

Magische landschappen, een ongerepte natuur en prachtige panorama’s worden u aangeboden via 25 bewegwijzerde circuits. Zeven er van lopen tot in de Vlaamse Ardennen en drie zijn educatieve circuits, afgezet met informatieve borden met weetjes en bezienswaardigheden van de streek. De wandelingen hebben een verschillende moeilijkheidsgraad. Ze leiden u vooral door de bossen, waar u kunt speuren naar de fauna, en langs heuveltoppen, waar u met één blik het landelijke decor van het natuurpark kunt overschouwen. Iedere wandeling heeft haar eigen trekjes: ontdekking van het architecturale erfgoed, ontmoeting met lokale ambachtslui, puur natuur, wegzinken in het plattelandsleven ...
 Item 01

(Terrein)fietsen

Terreinfietsen geven een kick vanwege het gevoel van vrijheid dat ze teweeg brengen. Le Pays des Collines beschikt over een ideaal reliëf voor deze sportieve vorm van tijdverdrijf. Langs heuvels en dalen zijn drie circuits aangelegd, die geschikt zijn voor sportieve familie-uitstapjes en gepassioneerde fietsers.
 Item 01

Offroad adventure

Toertochten waarbij u zelf achter het stuur zit: met een Land Rover ontdek je de prachtige streek in al haar facetten. Het mooie landschap en de krachtige 4×4-terreinvoertuigen zijn de hoofdrolspelers. Hierbij kan je kiezen uit drie formules: genieten en ontspannen tijdens een rustige tocht langs berijdbare veldwegen en adembenemende panorama’s. Of een formule waarbij je tijdens een onvergetelijke dag de pracht en praal van de streek ontdekt met haltes langs lokale bezienswaardigheden. Hou je van modder en adrenaline dan is de derde formule je op het lijf geschreven. Gedurende een ganse dag daagt moeder natuur je uit tijdens het échte offroadgevoel.
 Item 01

Culinair

Dichtbij zijn heel wat leuke en vooral lekkere restaurants voor ieders smaak en geldbeugel. Het 2 sterrenrestaurant Chateau du Mylord ligt op 1km.
 Item 01

Folklore

Pays des Collines is een heuvelachtig en mysterieus gebied rijk aan legendes en folkloristische tradities. Het idyllische landschap wordt gekenmerkt door knotwilgen, kleine bosjes, molens en kronkelende wandelpaden. In dit gebied kan u prachtige artistieke wandelingen maken: Le Sentier de l’Etrange (het pad van het vreemde): bewonder prachtige kunstwerken van Watkyne en treed in de voetstappen van Hercule Poirot, de heks Quintine en de duivel... Le Sentier enchanté (het betoverde pad): dit pad wordt bewoond door sprookjesachtige wezentjes. Langs het pad "Circuit des Plantes médicinales" ontdekt u tal van geneeskruiden en magnifieke beeldhouwwerken.
 Item 01

Streekproducten

In de brouwerij Quintine steekt de hele familie de handen uit de mouwen voor de productie van de blonde, bruine en witte bieren. De fabricatie respecteert de tradities: kuipen in rood koper, de oude manier van brouwen en bottelen. Nog enkele delicatesse-tips: de boerderij Dôrlo met kwalitatieve, gezonde producten: boter, yoghurt, kaas, eieren, gevogelte, konijnen, klein fruit en groenten... ‘Artisanaux à l’Ancienne’: aperitieven, likeuren, jam, gekonfijte producten en dranken uit grootmoeders tijd. La Chocolaterie Derobertmasure: proeverijsalon met chocoladefabriek waar voortdurend een geur hangt die u het water in de mond doet komen.
 Item 01

Musea

In Ellezelles vindt u het streekmuseum "La Maison du Pays des Collines". Aan de hand van multimediapresentaties worden de karakteristieke kenmerken van de regio belicht: het heuvellandschap, de ambachten, de folkloristische tradities, enz. Het Pays des Collines kan immers bogen op een levendige folklore; zo vindt in Elzele (Ellezelles) elk jaar eind juni een "Sabbat des Sorcières" ("Heksensabbat") plaats. In Frasnes-lez-Anvaing werd een voormalig spoorwegstation omgebouwd tot het suikermuseum "La Maison du Sucre" ("het Huis van de Suiker"). Het "Écomusée du Pays des Collines" in Lahamaide geeft een beeld van het authentieke landelijke leven uit vervlogen tijden.

© 2021 - Vakantiehuis - Maison de Vacances

Mont 20 - 7890 Ellezelles

+32 477 50 34 95 - info@montdamis.be - BE 0809.334.544;

 

 

Back to Top